Eğitimin Yeri
Hacettepe Üniversitesi, Çevrimiçi
Eğitim Tarihi ve Süresi
Yeterli Kontenjan Sağlandığında Tarih İlan Edilecektir.
Eğitim Ücreti ve Hesap Numarası
Kişi Başı: 400 TL
Banka Adı ve Şubesi: Halkbank Hacettepe Tıp Fakültesi Şubesi (1541)
Hesap Adı: H.Ü.D.S.İ. Yaşam Boyu Öğrenme Merkezi
IBAN TR23 0001 2001 5410 0006 0000 63
Eğitimin Amacı
Sosyal Medya İçerik Üretimi ve Yönetimi Eğitimi, katılımcılara kaliteli sosyal medya içerikleri üretebilmek, sosyal medya içeriklerini doğru yöntem, yaklaşım ve stratejiyle yönetebilmek için ihtiyaç duyulan nitelikli bilgiyi ve deneyimi kazandırmayı hedeflemektedir. Benzer pek çok eğitime kıyasla, içinde bulunduğumuz dijital çağa ilişkin geniş bir perspektif sunarak dijital içerikleri bu perspektifle ele alma, üretme ve değerlendirme becerisi kazandırmak amaçlanmaktadır.
Katılımcılar eğitimin sonunda, sosyal medya platformlarını derinlemesine tanıyarak belirledikleri hedeflere ve platformlara yönelik yaratıcı stratejiler geliştirebilecek, kaliteli ve etkili dijital içerikler üretebileceklerdir. Aynı zamanda sosyal medyada marka/kurum hesaplarını profesyonel biçimde yönetebilecek bilgi ve beceriyi elde edeceklerdir. Instagram ve Facebook reklamcılığına dair edinilecek bilgiler sayesinde sosyal medya reklam kampanyaları kurgulayabilecek ve bu alanda deneyim kazanacaklardır. Eğitimin son gününde yapılacak uygulamalı atölye çalışması sayesinde katılımcılar, eğitmenler eşliğinde sosyal medya içerik üretimi ve yönetimi sürecinde karşılaşabilecekleri özgül problemleri birebir iletişim ve etkileşim ile çözüme kavuşturma imkânı elde edeceklerdir.
Eğitimin İçeriği
Dijital Kültürde Yaşamak
Sosyal Medya Platformları ve Platform Ekonomisi
Reklam, Pazarlama ve İletişim
Sosyal Medya ve Marka İletişimi
Dijital İçerik ve Metin Yazımı
Sosyal Medyada İçerik Üretim ve Yönetim Stratejileri
Sosyal Medya İçerik Planlaması
Sosyal Medyada Diyalog ve Kriz Yönetimi
Sosyal Medyada İçerik Tasarımı
Görsel Tasarımda Dil ve Estetik Unsurlar
Sosyal Medya İçin Tasarım Araçları
Sosyal Medya Yönetim Araçları
Sosyal Medya Reklam Kampanyaları
Facebook & Instagram Reklamcılığı
Uygulamalı Atölye
Eğitmenler
Prof. Dr. Mutlu BİNARK (Hacettepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi)
Mutlu Binark, 1989 yılında Ankara Üniversitesi B.Y.Y.O. RTS. Bölümünden mezun oldu. Lisansüstü çalışmalarını Ankara Üniversitesi S.B.E’de tamamladı. 1999 yılında “İletişim Bilimleri” alanında doktora derecesi, 2003 yılında “İletişim Bilimleri” doçenti ünvanını aldı. Tokyo Üniversitesi’nde doktora saha çalışması için Japon Hükümeti bursuyla, Aarhus Üniversitesi ve Odense Üniversitesi’nde ise Danimarka Hükümeti ve TUBA bursuyla doktora sonrası çalışmalarda bulundu. AÜ DTCF Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümü’nde Sinoloji lisans eğitimini 2004 yılında tamamladı. Alternatif Bilişim Derneği’nin üyelerindendir. 2017 Temmuz ayından bu yana Moment Dergi’nin Editörlüğünü yürütmektedir. 2018 yılında Busan University of Foreign Studies’de Kore hükümetinin yaratıcı endüstri ve kültür politikaları üzerine 6 ay süre ile araştırma amaçlı konuk araştırmacı olarak bulundu. 2020 yılında (Arun, Özsoy, Kandemir ve Şahinkaya ile) Tübitak Sobag 120k613 no’lu “Covid 19 Sürecinde Yaşlıların Enformasyon Arayışı ve Değerlendirmesi” konulu araştırma projesini yürüttü. Çalışma alanlarını iletişim kuramları, iletişim sosyolojisi, eleştirel medya okuryazarlığı, yeni iletişim teknolojileri/yeni medya, kültür politikaları ve yaratıcı endüstriler oluşturmaktadır
Dr. Öğretim Üyesi Serra SEZGİN (Ankara Bilim Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim Bölüm Başkanı)
Dr. Öğretim Üyesi Serra SEZGİN (Ankara Bilim Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim Bölüm Başkanı)Serra Sezgin, 2010 yılında İzmir Ekonomi Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü’nden mezun oldu. 2013 yılında Hacettepe Üniversitesi İletişim Bilimleri Yüksek Lisans Programı’nı, 2019 yılında ise Ankara Üniversitesi Gazetecilik Doktora Programı’nı tamamladı. Yüksek öğrenimi süresince araştırma görevlisi olarak görev yaptıktan sonra metin yazarı ve sosyal medya yöneticisi olarak çalışmış, dijital pazarlama, dijital içerik üretimi ve yönetimi alanlarında uzmanlaşmıştır. 2020 yılından bu yana Dr. Öğretim Üyesi ünvanıyla Ankara Bilim Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim Bölümü’nde çalışmakta ve bölüm başkanlığı görevini yürütmektedir. Çalışma alanları arasında yaratıcı endüstriler, yaratıcı emek, dijital medya ve dijital oyun yer almaktadır.
Serhat Karademir (Grafik Tasarımcı)
Serhat Karademir, 1991 İzmir doğumlu Grafik Tasarımcıdır. 2014 yılında Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Baskıresim Bölümü’nden mezun olmuş, 2013-2014 yılları arasında Almanya Hildesheim HAWK (Hochschule für Angewandte Wissenschaft und Kunst) Uygulamalı Bilimler ve Sanatlar Üniversitesi’nde Baskı Sanatları ve Grafik Tasarım alanında eğitim almıştır. 2015 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Grafik Tasarım Yüksek Lisans eğitimine başlamış, Hareketli Grafikler ve Sosyal Medya Tasarımları üzerine çalışarak, Ankara ve İstanbul’daki reklam ajanslarında, Grafik Tasarımcı ve Sanat Yönetmeni olarak birçok markaya hizmet vermiştir. 8 Karma, 1 Kişisel sergisi bulunan tasarımcı, 2017 yılında başladığı Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Grafik Tasarım Sanatta Yeterlilik eğitimine devam etmekte ve sektörde ulusal ve uluslararası markalara hizmet vermeyi sürdürmektedir.
Sinem Çelik (Sosyal Medya Uzmanı)
Sinem Çelik, 1991 İzmir doğumlu Sosyal Medya Uzmanıdır. 2015 yılında Kocaeli Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü’nden mezun olmuştur. 2015 yılında aktif çalışma hayatına Medya Planlama, Kurumsal İletişim ve Halkla İlişkiler alanında başlamıştır. İzmir, İstanbul ve Ankara’da farklı sektörlerde çalışarak Sosyal Medya ve Dijital Pazarlama alanlarında uzmanlaşmıştır. 2017 yılından itibaren Siu Digital’de Sosyal Medya Uzmanı olarak, çeşitli sektörlerde yerel ve ulusal markalara hizmet vermektedir.
Başvuru Kriterleri
Sosyal medya alanında çalışmak, sosyal medyada profesyonel içerik üretmek, sosyal medya reklamcılığı alanında kendini geliştirmek isteyen ya da sosyal medya ile ilgilenen 18 yaşın üzerindeki herkes eğitimden faydalanabilir.
Kontenjan
En fazla 35 kişi
Belgelendirme
Eğitim sonunda, devam koşulunu yerine getiren katılımcılarımıza Hacettepe Üniversitesi Yaşam Boyu Öğrenme Merkezi Müdürü’nün imzasının bulunduğu katılım belgesi teslim edilecektir.
Eğitime Başvuru
Eğitim kayıt sonrası,
- TC Kimlik fotokopisini
- Ücret ödeme belgesini
şahsen elden Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsünde bulunan Yaşam Boyu Öğrenme ofisine teslim edebilecekleri gibi, belgelerini yasamboyu@hacettepe.edu.tr adresine de gönderebilirler.
Eğitim Özellikleri
- Dersler 0
- Sınavlar 0
- Süre 18 saat
- Yetenek seviyesi Tüm seviyeler
- Dil Türkçe
- Öğrenciler 0
- Değerlendirme Evet